Wednesday, 17 January 2018

2018 dahhh oiiiii

Ni dah tahun 2018. Ada yang dah kahwin ada yang belum.

Aku harap semua baik je. Sbb skrg dah ada hidup semua sendiri.

Doakan yang terbaik buat kita semua. AAMIINNN

Tuesday, 19 April 2016

FReeeeeeee dulu, skang tak freeeeeeeee



Hahhahahah, elok2 buat FYP. Rasanya, blog ni kesunyian btul. Ada cengkerik aku tgk. hahahahaha


Tapi serius talk, aku harap korang kalau dlm kesusahan ke atau kesdihan melampau ke, beritau lah aku. In sha Allah, aku ada. Tpi kenkadang ajak lepak, klau aku tk dpt lepak. Soriii banyak2.

Kekadang, family matters, yelah, nak2 family aku ni jenis yg tk ikut masa. Tiba2 kang ada hal kena pergi sana pergi sini. Tk de perancangan masa betul. Mcm surprise sungguh family aku ni. Jdi, minta maapppp banyk2 klau tk dpt lepak sama2.

Skang ni klau aku rasa insekyor psal kerjaya ke, psal kehidupan in general ke, aku dh tnam diri kt diri aku,. selagi muda ni, take this as a challenge, don't afraid to make mistakes, and live without hate.

So, aku harap aku kekal dgn this quote, and korang jugak.

Wednesday, 13 April 2016

KO DAH FREE SANGAT KE DILA?

yep.. sekejap je dah pertengahan bulan 4..
aku nampak korang masing2 dah move on dengan hidup masing2..
ade yang tengah buat intern.. ada yang dah keje.. ada yang still menapai kat u masing2 siapkan fyp..
how i missed those days..
ok guys.. as long as korang bahagia.. aku pun bahagia jua.. ececeh macam lagu jek..
sneak peak untuk projek meriam buluh aku..hahaha lol!






Wednesday, 30 December 2015

Mana semua?

HAHAHHAHA, aku dah baca post dak ain. Yg lain mana? Mari2 update. Aku harap blog ni aktif balik. HAHAHAAH.

Bagi yg final year, tgh buat FYP smua. Good luck. Tensen mmg tensen. Tapi nnti dh graduate, mesti rindu balik.

Tpi aku harap sihat2 je smua. Jaga family baik2 k.

Kahwin jgn lupa jemputttt.

Sunday, 12 July 2015

Senyum..

*sighing* banyak gila memori! lepas selak satu persatu yang ada dalam blog ni..

hows life guys.. kot2 la ade yang terlanjur terbukak blog ni then nampak post aku ni kan..hakhakhak..
anyways.. korang dah praktikal? praktikal kat mana?
best? manager ok? supervisor ok?
macam x sangka tinggal setahun je lagi bagi kita (yang ambik rogram 4 tahun) untuk tamatkan zaman universiti..
lepas tu aku dah boleh bukak kaunter kumpul kad kahwin banyak2..
entah orang ingat nak jemput aku ke tidak =.="

harap korang sihat2 je n berjaya selalu dalam kehidupan..in shaa allah..
till then..

#MuchoLove
#Muahx

p/s : aku dah x tiggal dah kat jasin.. aku dah pindah melaka.. bukan xnak bagitau..tapi aku still terkejut dengan pemindahan ini..acewahh.. actually, parents aku pindah while i'm still in perlis..kalau nak mai rumah boleh g ke kompleks perumahan polis sri temenggong .. roger2 lah ek.. =)

Sunday, 17 May 2015

Hai dan Assalamualaikum semua!

Mesti dah lama tak usha blog kan? Dah agak dah. HAHAHHA.
Kita pun baru teringat nak usha.

Mcm mana life? Harap2 tabah dan bersyukur selalu dlm mnghadapi dunia fana ni.

Untuk Min, harap kau ingat selalu Allah uji org yg Dia kehendaki yg terpilih. Be strong dan bersyukur. Semoga Nana kembali pulih. Jaga family baik2 k.

Untuk Nabila, kawan plus jiran aku. Saya tahu awak anak yg baik. Doakn ibu bapa awak. Jadi, be strong juga. Jaga family baik2. Nanti aku balik Melaka, hari2 boleh lepak tepi jalan Kesang. HAHAHHA.

Untuk Ainnur, Ain, Zaty dan Anisah, harap korang sihat selalu hendaknya. Kehidupan sbgai pelajar ada naik turun. Jadi be strong k!

Mgkin aku tak update psal keadaan korang. Tapi in sha Allah, doa sbgai alat update kita semua. Thnks kawan2! Kawan sampai tua2 kerepot. Yeah!



Deela Hamzah

Sunday, 15 February 2015

Kawan kerana Allah, in sha Allah sentiasa dlm doa wlaupun tak didepan mata

Lupa psal ada blog ni. Rasa mcm bodoh je kenapa dh lupa psal blog ni.

Tadi tergerak hati nk sign in google account kat chrome browser, then, nmpk blog ni kat bookmarks options. Baru ingt balik. Time dulu2. Hahahhaa.

Bila dh tua ni, baru pikir, kenapa sibuk sgt? Kenapa busy smpai tak lay back pikir bnda yg happy. Memori dulu2, time skola. Hahahha, good times.

Aku dri dulu dgn tak matang, ego ngn tak pikir dlm2. Tpi bila dh 22 taun ni aku cuba utk berubah. Sikit demi sdikit. In sha Allah.

Walaupun kita tak lah slalu tepon sesame sendiri, tak tnya hal setiap hari. Tapi dlm sudut hati ni, harap semua baik2 je. Tapi seyesly, klau ada apa2, jgn malu nk ckp, jgn malu nk tnya. In sha Allah boleh.

Rasa cool je bila bayangkan, dh tua dh 50 tahun ke, still kawan. Keluar smbil bawak cucu ke. Mngkin masa remaja, bnyk masalah. Ada yg perangai tak kena umur. Manusia lain2, perangai lain, cara lain2.

Perempuan dgn mood nya. Nak2 aku ni, perangai cam hampeh. Hahhaha.

Tapi aku gembira dpt kawan cm korang. Senang citer, klau share masalah atau hal sedih mesti korang boleh bantu.

Kawan tak semestinya ada masa gembira. Kadang masa yg tak dijangka.

Maaf klau ada salah silap. Terlanjur bicara. Terkasar bahasa.

-Deela