Thursday, 10 November 2011

cuti sem~

skunk tgh cuti sem~hehe...so bdk kmm..selamat brcuti~

Saturday, 20 August 2011

bln pose


Salam~

juz nk ckp slamat mnjalani bulan ramadan...

deela~



Friday, 17 June 2011

HERE IN KMM...


bismillah..

agak kesian bila aku tengok blog ni macam dah berhabuk semacam je..so oleh sebab hari ni aku macam rajin sikit la nak mengemas ini dan itu...so..aku decide untuk kemaskan blog ni sekali..amacam..cun x?hehehe..

well to be honest..hampir semua AJ's ada kat KMM except for acik la..sebabnya??acik dah selamat berlepas ke PASUM..hebat kan?tengok la adik sape..hehehe...teringin nak jadi macam acik..tapi takpe..insyallah..kita akan bersama jugak akhirnya..bersama-samalah kita doakan ok sayangs?tapi kalau acik dah decide nak jadi pakar gyne..along terpaksa tarik diri la..sebab niat nak ambik dental tu tetap kuat di hati..hehehe...doakan along berjaya ye adik2..huhu..

KMM..memang macam ala-ala tempat pertemuan ex-iskandarian..haha..okay..tapi,to be honest masing2 macam takde masa nak jumpa kawan2 langsung..maklum la..jadual padat giler...erm..rasanya malam ni pun along & angah ada kuliah kot..maklum la kitorang kan tukar modul..so,kiranya ada banyak jugak la yang kitorang tertinggal tu..esok along dah start kuiz bio..agak lambat sikit kalau nak dibandingkan dengan student2  parktikum or model lain...hehe..

tiba2 rasa rindu nak buat gathering macam dulu...walaupun takde la sekerap mana kita buat..tapi kita still ada masa nak jumpa kan??macam sekarang ni?mana nak kena kejar dateline report..mana nak kejar ke unit lagi..ect..ect..ect..
tapi along harap sangat yang adik2 along ni jangan cepat rasa kecik ati..along bukannya sengaja..along penat..bilik along & busu bukannya rendah2 macam bilik adik2 along yang lain..nuun ha kat tingkat 4..so..hope adik2 along faham la ye..^^


pagi tadi barang2 along dah terkunci dalam bilik..semuanya..!!roomate along la ni..padahal obvious kot yang along belum menapak pergi kelas..along cuma pergi toilet je..tau2 sampai kat bilik..konon la nak ambik barang nak g kelas..hampeh!!bilik terkunci..puas along fikir nak buat ape..rasa nak nangis pun ada jugak..along g jumpa felo..felo cuma angkat bahu je...sedihnya along...tapi takkan la tak pergi kelas kan?betul tak?so along pun waktu nak naik tingkat 4 balik..along baru teringat yang uda duduk kat tingkat dua..along singgah kejap kat bilik uda..thanks god..!!nasib baik uda ada..kalau ta..maunya along g kelas melenggang mengalahkan pensyarah..huhu..thanks uda..i owe u that..!!

erm..aloang pun dah nagantuk ni...nampaknya dah sampai seru untuk along lelapkan mata kejap sebelum lewat petang sangat..miss u all sayang..love u mucho..
till then,
assalamualaikum..^^

Tuesday, 3 May 2011

TERIMA KASIH..^^

bismillah..
assalamualaikum adik2 along...semoga semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera..n untuk alang..happy belated birthday..*rasa macam x cukup syarat je wish hari tu..*

n sorry jugak sebab along n acik x dapat nak bagi apa2 untuk alang..hanya wish yang tak seberapa tu..*sigh*
maafkan along ye..


1 may = public holiday = birthday alang =  family reunion..


along seronok tengok semua happy...along seronok tengok kita dapat kumpul sama2 lagi... bercakap.. bercerita..buat havoc kat tempat awam... teringat waktu sekolah dulu.. n x sangka ada jugak yang jealous dengan kita waktu tu.. mungkin ikatan yang ada tu membuatkan diorang cemburu..mungkin..

 

alhamdulillah..along lega tengok adik2 sihat macam dulu..ceria memanjang..enjoy je.. same like the old days.. tapi along rasa macam ada yang tak kena...*sigh*

abaikan itu semua..mungkin itu semua cuma perasaan along...yang penting korang enjoy..happy dengan aktiviti yang dirancang..itu dah memadai buat along...^^


tapi... along terasa jugak... bila along bercakap adik2 along ada yang buat tak derk je... atau mungkin along bercakap terlalu perlahan sampai adik2 tak dapat dengar butir bicara along? atau mungkin jugak along nampak invisible kat situ...

takpe la..macam angah cakap...hail all the time optimist...n think positive..
mungkin along cakap terlalu perlahan..along je tak perasan kot.. mungkin along tak pandai nak adjust volume suara kat tempat-tempat yang bingit macam tu...along mintak maaf kalau along sempat fikir yang bukan2 tadi..along tau, adik2 along semuanya baik2...alhamdulillah..along syukur dengan anugerah tuhan yang memberikan along nikmat seperti ini...tak pernah terjangkau dek akal fikiran yang along akan dapat adik2 yang comel2 n bijak2 belaka..^^



terima kasih sebab bagi along peluang kenal dengan adik2 along..terima kasih juga sebab jemput along datang reunion..

n untuk alang..along mintak maaf kalau alang terasa macam tak keluar dengan semua family kita hari tu... mungkin along nampak agak pasif... mungkin jugak along terleka dibuai perasaan seronok dapat jumpa dengan adik2 along balik, sampai terlupa yang along pun kena join the party jugak... maafkan along sebab terlampau leka dengan dunia along...


along tetap sayang adik2 along macam dulu...x pernah berubah...mungkin along pernah buat salah silap kat mana2 tu..along mintak maaf la ye..?harap2 adik2 along takde la yang simpan dalam hati kalau along ada buat salah dengan korang...tersalah kata ke..terover limit gurauan ke..along mintak maaf...ikhlas dari hati... along tak mintak apa2..cukuplah bila along dapat tengok yang adik2 along masih sepakat macam dulu.. ceria je macam takde masalah...

err..mungkin along dah terlebih membebel kat sini...sekali lagi maaf untuk adik2 along..=P

till then,
assalamualaikum sayang..^^

Wednesday, 30 March 2011

TO MY BELOVED SISTERS...


dengar dan hayati..
gemersik nada seorang perindu sebuah memori...
subuh yang sepi...
hanya bunyian alam yang melatari hari..
diam..beku tanpa kata..
kedinginan embun pagi menggamit sebuah memori..
memori indah yang tidak kenal erti sepi...
ahh...pantas sungguh waktu berlari...
dalam kesamaran waktu...
terlayar sebuah memori indah...
menjadi pengubat hati dikala jemu..
sungguh aku rindu...
rindu akan kamu....
rindu akan kita....
rindu akan setiap masa-masa indah yang kita kongsi bersama..
bergurau senda menghalau segala kekusutan yang beraja di  minda..
kau pengubat dikala sunyi...
penawar duka yang beraja dihati..
namun kini harus aku fahami..
memori itu tidak harus kembali..
hanya akan menambah kepiluan yang beraja di hati..
aku layu dalam pilu..
kembali ke alam nyata..
potret kenangan itu kutatap sayu...
terlayar kenangan di ruang rindu...
menghambat aku ke ruang waktu..
hatta..
tatkala tersedar dari mimpi..
aku sudah jauh ketinggalan..
bangkit untuk terus berlari..
bangun untuk berdiri sama tinggi..
lalu bingkisan memori itu kulipat kemas di minda...
ku simpan dan ku pelihara..
sebagai tanda kenang-kenangan kita bersama...


nukilan rasa tatkala dinihari..
-along-

Monday, 28 March 2011

Hei Sayang!

bismillah,
assalam aj's.. kak ngah in the house yooo!!

so how's life? selepas result keluar...not a legend for spm ey....
overall aj's punya result ok dan biasa je...Acik dgn Usu dapat A banyak drpd kami.huuu~
it's okay..long way to go..so much more to grab, need overload focus, 500% struggle okeyh! overboard passion needed..no rampant courses and make wise choice..


"dare yourself to dream and dare yourself to fulfill it! lepas tu doa banyak2..amalan jgn tinggal"

orang kata matriks susah..matriks kalau tak dapat pointer tinggi abis la kau... aku baca khairul punya belog tadi sure aku menyumpah! aku dah berkobar-kobar nak buat matriks 4flat dia menakut-nakutkan aku konon-konon kalau masuk matriks nih byk dugaan banding budak stpm and foundation.. pastu nak sambung memana mcm susah..wekkk!! aku tak perlukan condemnation or fikiran yg tak supportive mcm kau bro!

so apa lagi yg kamu apply humans...for me..
matriks = tangkak,melaka,n.9
maktab = bahasa inggeris sk,masalah pendengaran
upu = asasi sains hayat,asasi sains fizikal,asasi bahasa inggeris, dip sains pertanian yo!
ikbn/poli = masakan barat,pastri,rekabentuk
spa = not yet open
ppum = will open
mas engine = will ask uncle about this.*maybe he can help me. wink~*

actually aku xnampak masa depan aku buat engine..pada aku kalau buat engine dekat UTP dgn overseas je yg boleh pakai..mengenai Mas Engine tu aku tak pasti..sama ada aku perlu apply untuk Mas Academy or diaorg suruh aku sambung kat MIAT dulu..but it worth a try kan? kalau under MAS dah sah-sah aku akan dapat kerja bawah MAS. Olalala....apapun aku taktau lagi nak tanya pak long atau tak pasal ni..

hella...aku nak sangat buat International Baccalaureate...tapi takde rezeki..nak mohon pun tak layak! pathetic jer bunyi nya..

sekarang aku rasa lega je bila ramai yg MIA... sebab kalau diaorg ada mesti kecoh2 nak tau apa result aku...dahla malu...dulu upsr n pmr straight a's...kena marah lagi...nasib baik ada yg nak pujuk..ada yg nak bg smgt!

okey..cukupla..kepada aj's....jom study sama tempat dgn kak ngah...coz I promise to take care kamoo semua..dan takkan biar kamu main-main lagi...usaha bersama..doa bersama..berjaya bersama..

p/s: ada hikmahnya gagal sekarang....maknanya kena sedar diri...

err....ada masa baca entry nih kat blog lagi satu!


Terror typO
~Izz Anis~

I'm fabulous in my own way..
I'm pathetic because of my 100% foolness..
I'm a girl like this..Just live-Never Regret humans!

Tuesday, 22 March 2011

APA KATA KITA RELEASE TENSION SIKIT..AGREE??

tarikh result spm kita keluar...tinggal esok je...!!!*gulp*
haish...aku dah start kecut perut sejak semalam...
tangan & kaki aku dah start sejuk dari pagi tadi....
rasa macam dah nak mampus pun ade..*opps..terlebih sudah..*
serious aku cuak...memang cuak yang tak boleh dibuat main....
dalam perut aku ni bukan macam ada rama2 beterbangan...
tapi dah macam ada panda main lawan2 gusti sumo....
nafas dah tak tak boleh diatur lagi dah...satu persatu macam helaan yang selalu aku buat...
jantung aku??jangan cakap la...
kalau buatan manusia..dah lama dah tanggal sebab dah tak ikut tempo yang asal...

YA ALLAH...AKU SERIOUS CUAK...!!!!

siapa ada barbiturate...??kalau ada..bak sini sikit....aku dah nak terbuntah ni sebab cuak sangat nak ambik result....ala...

"somebody...tulun..!!tulun...!!"

btw,aku jumpa video ni...*tukar tune sikit*

video

ingat lagi last day sekolah??biel dapat ambik gambar berdua dengan yellow...haish..bahagianya dia...sampai berjoget2....walaupun video ni nampak ala2 gedik...*mmg pun*

ok...masing2 dah release tension dah??
sambung balik cerita tadi...esok kalau takut sangat nak ambik result...korang boleh...
semak keputusan korang dengan menggunakan sms...

caranya mudah...
type SPM SEMAK <NO IC> <NO ANGKA GILIRAN> then sms ke 15888...

for further information...click here

p/s : i pray the best for all of us...amin...

till then...
assalamualaikum....

Monday, 21 March 2011

kami sudah mau ambek result~

salam~
ak skunk dh mlas nk pikir psal blaja keta agi..org tgh kecut pewot tggu result..org laen asyik tnye je biler nk gi ssdc..ari rbu ni rmai ler bdk2 ex form 5 dtg skola..ak tlis entry ni sbb nk tnyer korunk mcm mner korunk nk gi ambek result?? prgi ngn parents or x..lastly, kul brape..itu je yg ak nk tnyer~

da writer,
deela~

Tuesday, 15 March 2011

SHUT..!!TELL ME GIRLS~

aku penat la rasa macam orang mabuk ni...
so tell me yaww..kenapa gua boleh jadi gini...
apa sebabnya..??
argghh~~
tension...!!
takde angin..takde ribut...
tetibe jadi macam ni....alah..kalah orang mabuk darat..
celik2 mata je kepala aku ni berat yang amat...
mata ni macam berpinar je...
tekak aku meloya semacam...
adoh....cecite2...??
adakah ini petanda??
betul ke apa yang mak gua cakap tu...!!
s**t..!!aku tak ready untuk terima hakikat ini..!!
TIDAKKKKKKK....!!!

Saturday, 12 March 2011

Rahsia Personaliti Mengikut Warna

If your birthday is between.... 

Birthday Color

> > December 23rd ~ January 1st = Red
 
> > January 2nd ~ January 11th = Orange
 
> > January 12th ~ January 24th = Yellow

> > January 25th ~ February 3rd = Pink

> > February 4th ~ February 8th = Blue

> > February 9th ~ February 18th = Green

> > February 19th ~ February 28th = Brown

> > February 1st ~ March 10th = Aqua

> > March 11th ~ March 20th = Lime

> > March 21st = Black

> > March 22nd ~ March 31st = Purple

> > April 1st ~ April 10th = Navy

> > A
pril 11th ~ April 20th= Silver
 
> > April 21st ~ April 30th = White

> > May 2st ~ May 14th = Blue

> > May 15th ~ May 24th = Gold

> > May 25th ~ June 3rd = Cream

> > June 4th ~ June 13th = Grey

> > June 14th ~ June 23rd = Maroon

> > June 24th = Grey

> > June 25th ~ July 4th = Red

> > July 5th ~ July 14th = Orange

> > July 15th ~ July 25th = Yellow

> > July 26th ~ August 4th = Pink

> > August 5th ~ August 13th = Blue

> > August 14th ~ August 23rd = Green

> > August 24th ~ September 2nd = Brown
 
> > September 3rd ~ September 12th = Aqua

> > September 13th ~ September 22nd = Lime

> > September 23rd = Olive

> > September 24th ~October 3rd = Purple

> > October 4th ~ October 13th = Navy

> > October 14th ~ October 23rd = Silver

> > October 24th ~November 11th = White

> > November 12th ~ November 21st = Gold

> > November22nd ~ December 1st = Cream

> > December 2nd ~ December 11th = Grey

> > December 12th~ December 21st = Maroon

> > December 22nd = Teal



-----------------------------*RED*----------------------------

You are the cute and lovable type. You are picky but always in love...and
likes being loved. Fresh and cheerful, but can be "moody" at times. Capable
with people, nice, soft and they can love you for the way you are. Likes
people who are easy to talk to and can make you feel comfortable.



---------------------------*CREAM*---------------------------

Competitive and sportive. Don't like losing and always cheerful! You are
trustworthy, and very out going. You choose love carefully and don't fall
in love easily. But once you find the right one, you don't let go for a
long long time.



------------------------*TEAL*------------------------

You are mostly interested in your looks and have high standards in picking
love. You think and make a solution precisely and hardly make stupid
mistakes. You like to lead and is easy for you to make new friends.


-------------------------*GREY*--------------------------

You are attractive, and active. You never hide your feelings and express
everything that's inside. But can be selfish at times. You want to be
noticed, and don't like to be treated unequally. You can brighten up
people's day. You know what to say at the right time, and you have a good
sense of humour.



-------------------------*GREEN*-------------------------

You get along well with new people. You are not really a shy person, but
sometimes you can hurt people's feelings by your words...You like to be
loved and noticed by your lover, but mostly you are single waiting for the
right person.



-------------------------*GOLD*--------------------------

You know what's right and what's wrong for you. You are cheerful and out
going. It's hard for you to find the one you want, but once you find the
right person, you won't be able to fall in love again for a long time.


---------------------------*PINK*---------------------------

You are always trying your best in everything, and like to help and care
for other people. But you are not easily satisfied. You have negative
thoughts, and you look for the sort of romantic love only found in
fairytales.



---------------------------*YELLOW*---------------------------

You are sweet and innocent. Trusted by many people, and have a strong
leadership role in relationships. You make good decisions and make the
right choices at the right time. You dream of a romantic relationship.


--------------------------*MAROON*-------------------------

You are intellegent, and know what's right. You like to make things go your
way, which can sometimes cause trouble for not thinking about other
people's feelings. But you can be patient when it comes to love... Once you
get a hold of the right person, it's hard for you to find a better love.

-------------------------*ORANGE*---------------------------

You are responsible for your own actions, and you know how to treat people.
You always have goals you look towards, and are competitive. When it comes
to friendships, you find it hard to trust someone, but once you find the
right friend, you trust them for ever.



----------------------------*PURPLE*--------------------------

You are mysterious, never selfish and get interested in things easily. Your
day can be sad or happy depending on your mood. You are popular between
friends but you can act stupid at times, and forget things easily. You go
for people who are trustworthy.


-----------------------------*LIME*-----------------------------

You are calm, but easily stressed out. You get jelous easily, and complain
over little things. You can't get stuck into one thing,but you have a
capable personality for everyone to trust you and like you.


--------------------------*SILVER*----------------------------

You are imaginative and shy, but you like trying new things. You like to
challenge yourself. You learn things easily, and like "Hard to get". Your
love life is usually hard and confusing.



---------------------------*BLACK*----------------------------

You are challenging, and have the "guts". But you don't like changes in
your life. And once you make a decision, you keep it that way for a long
time. Your love life is also challenging, and different.


--------------------------*OLIVE*----------------------------

You are warm and light hearted. You seem to flow well with friends and
family. You don't like violence and know what's right. You are kind and
cheerful and don't envy other people easily.


---------------------------*BROWN*---------------------------

You are active and sportive. It's hard for other people to get close to
you, but you fall in love easily. But once you find out you can't get
something, you give up and let go easily as well.



---------------------------*BLUE*---------------------------

You have low self-esteem and are very picky. You are artistic and like to
fall in love, but you let your love pass by, by loving with your mind, not
your heart.



---------------------------*NAVY*-------------------------

You are attractive, and love your life. You have a strong feeling towards
everything and are very easily distracted. Once you get angry at someone,
its hard for you to forgive them.


---------------------------*WHITE*-------------------------

You dream and have goals in your life. You get jealous easily and you don't
react to things easily. You are different and sometimes thought of highly
by others.


---------------------------*AQUA*-------------------------

Your feelings change suddenly and easily. You are always lonley, and like
travelling. You are truthful, but listen and believe other people too
easily. It's hard to find love for you, and get lost in love easily.
Sometimes you also get hurt by love.

Imsomnia

bismillah..

hype humans! sekarang jam menunjukkan pukul 5.37 pagi... dan mata aku still xdapat lelap.. fikiran pun dah melayang entah ke mana.... macam2 dah aku buat...kemas rumah..kemas bilik..siapkan sikit paper work mak aku...godek-godek handphone...

spm dah nak keluar...23 mac eh?? cuak gila...tapi dah sedia..layan~

result spm kita!

mengikut link yg si shauqi post kat facebook...

Thursday, 10 March 2011

Aku Nak Pindah Rumah Wei...

Assalamualaikum..
Takde benda aku nak gitau pun sebenarnye..Hari-hari aku buat benda yg same..Pagi bgn, mandi, kemas umah, masak nasi, lipat baju, online..Rutin harian aku ye kwn-kwn..Tp ok la..Takyah lg nak kena bgn pg-pg nak pegi keje..Almaklumlah, dreba aku mase aku keje dulu mmg menepati mase..Tepat pukul 8 mmg dah terpacak dpn pintu umah..Nasiblah dreba aku tu bos aku..kalau tak mmg dah kena sembur laa..Bukak kedai kul 10 tp sampai kedai sejam setengah lebih awal..Kan lebih afdal kalau aku membungkang mase lebih sejam setengah tu.
Cukup la psl keje yg dah lepas tu..Sekarang nak ckp psl title aku buat tu..Kwn-kwn, aku nak pindah dlm bulan 3 ni..Hari sabtu ni brg-brg akn diangkut dr rumah lame ke rumah baru..Hehe..
Sesape nak ambik bahagian dlm upacara angkut-mengangkut brg ni, dtglah rumah aku kat Taman Kesang Damai ye.. Aku pindh dkt dgn kampung aku.. Kite still boleh jumpe lg.. Selama ni aku pun tak tau kat mane..Tak penah ambik tau pun.. Ayah aku ckp kat Gubah.. Dekat dgn Pekan Nyalas.. Alaa, dalam area-area Jasin jugak.. Dtg-dtglah jenguk aku kat sane tau..
Oklah, nak cau..Keje lipat baju tak abis lg..Kang ibu aku balik, aku yg kena lipat kang..
Assalamualaikum..

Saturday, 5 March 2011

SENYUM BUKAN TANDA SUKA..DIAM BUKAN TANDA SETUJU..


diam dan hayati...
setiap patah kata yang penuh dengan seribu makna...
alhamdulillah..aku masih boleh menghirup udara segar di bumi Allah nan indah..
aku masih mampu bernafas walaupun dalam kepayahan...
alhamdulillah..aku masih punya Allah..yang sentiasa menemaniku bila2 masa...
alhamdulillah..aku masih punya pancaindera...
aku masih mampu melihat..mendengar..merasa..serta berbicara..
andai satu waktu nanti..segala nikmat yang diberi diambil semula...
aku redha..
akan ku telan segalanya walaupun perit yang terasa itu sangat terasa..
walaupun kian mencengkam dan memamah jiwa...
kerna aku tau..semua yang ada padaku hari ini adalah milik-NYA yang esa..
walau aku kehilangan segalanya..wang..harta mahupun nyawa..
aku redha..kerna aku tahu Allah itu ada...


mungkin selama ini aku alpa..leka dengan nikmat dunia..
segala cubaan yang melanda itu merupakan hadiah yang terindah dari Allah..
insyallah...ada hikmah yang tersembunyi disebalik setiap kesusahan yang diberi...
setiap titis air mata yang menitis dari tubir mata..akan menjadi kekuatan yang nyata..
tabah dalam mengharungi hidup yang penuh dengan liku...ranjau yang penuh dengan duri..
allah tidak akan pernah memberi ujian yang tidak mampu diselesaikan oleh hambanya sendiri...
ujian itu penghapus dosa...insyallah...
jangan sesekali menyalahkan takdir...redha atas ketentuannya...
ingat..allah itu maha penyayang..
mohon pertolongan darinya...allah itu maha mendengar...
cubaan itu tandanya sayang...kasih sayang yang allah turunkan buat hambanya...


life is aint no waltz...
cubaan yang diturunkan itu bermaksud peringatan daripada allah kepada hambanya...
hidup di dunia ini bukan untuk selamanya...
kesenangan yang dimiliki di dunia ini bukannya berpanjagan...
ingat allah..insyallah...syurga menanti...
bersyukur kerana allah masih sayang pada kita...
bersyukur kerana kita masih mendapat hidayahnya...
BERSYUKUR KERANA ALLAH ITU ADA..

Wednesday, 2 March 2011

Cool Yang di buat-buat.

bismillah..

angah menulis balik hari ni..wee~~
kau tau tak..aku sekarang dah jadi haiwan berdarah sejuk mcm si froggie tu? (myn)..whooshh...
orang kat rumah ni semua tengok aku macam rileks padahal dalam hati..Ya Allah..hanya Allah je yg tahu...tak tenteram yang amat..gila mendebarkan...rasa macam perut aku macam pantai Haeundae yg dilanda tidal wave...berkecamuk..anxiety yang tak boleh dibuat main..

Scared Kitty Pictures, Images and Photos

Jari jemari aku dah menggigil- gigil je...
habis bangs aku kena tarik-tarik dek tangan aku yg nerves babun nih..
tetibe je suhu badan aku menurun...jongs yang poyo dah hilang...
anisah zahorin yang selalunya tak amik port pasal byk benda tiba-tiba hilang kata-kata...lenyap dah semua keyakinan dan keazaman yang biasa...muka selamba badak dah terbang jauh dah..cuma muka cuak macam terpaksa buat bunjee jumping je yg ada....dan izz anis yg berani dan sentiasa cool ketika menaip di mana-mana nampaknya dah tak terkawal...jari dah tak ikut fikiran..apa yg mampu ku fikir terus aku taip...waklu..gua takde double or triple personality...tapi yg pasti aku versi sekarang dah gila  CUAK!!!SILA PERCAYA HOMO-FURIOUS-SAPIENS~

bm       ~ harap-harap takde slack.
english  ~ kalau tak dapat A+ gila meraung dowh.
agama   ~yg ni aku harap dapat A weyh..tak kisahla A apa pun.
m.mod  ~ini pun harap-harap ok macam biasa.
sejarah  ~moga-moga dapat gred terbaik.
biology  ~aku nak A so badly..
chemist  ~semoga apa yg aku jwb tu mencukupi.
fizik      ~I'll be satisfy if incek abu kassim prediction become true.
add.m   ~Ya Allah....moga-moga kau berikanlah yang terbaik..aku tak mahu kalah ya Allah..

Semoga Allah berikan kita yang terbaik terutamanya aj's semua..

p/s: acik..angah harap mimpi kau masin....walaupun aku suka manis...err manis pun ok kot..

Terror Typo~
izz anis

Tuesday, 1 March 2011

bersama encek jpj~

salam~
title entry eden kli ni...bce kt atas eh~dh bce??dh bce blom??blom??bce ler~ini bkn citer chenta eden ngn encek jpj tau..jgn slah sngke~ekcelly ari ni eden ader test jpj..kul 7.50 pgi dh trpacak kt ssdc tu..kul 9 lbih bru 2 encek jpj dtg..nme diowg biarlh family diowg je yg tau eh~x de kna mngena ngn kiter..kcuali klau kiter suker ank diowg bru ler ambek tau nma bapak diowg kn..??back 2 da title~rmai giler org kt ssdc, dh ler kna tggu kt tepi kantin tu..punyer lah sesak~lalu eden n kwn eden lari2 anak ke kntin..tbe2 encek jpj tu pown ikut kitowg gi kntin..rpenyer diowg nk mkn..eden pun dok meja sblah..bisik2 ngn kwn ckp klau nk tggu jpj nk mncekik kul brape nk start..dh tmbah dosa eden pgi2 buta ni..lpas diowg dh mmenuhkn perut lalu test pun dimulakan~(cantek bahse ak)..punyer le nervous tpi blagak kool sbb dtg ngn kwan mne bleh klah..bile time ak mngkin encek jpj dh pnat kot..die mnjerit nma ak..siti nur adila!!!!!!!!!!!!!(trkejut i)..ak pun angkt tgn~mula~dia ckp, bkn aku..alhamdulillah, lulus gak aku~lpas ni nk practice keta plak~nisa, bwat same2 tau~

yg mnulis,
deela da write~~

p/s:no pic or paragraph..(x kreatif)^^



Monday, 28 February 2011

Assalamualaikum..
Aku blur sekarang ni. Tak tahu nak tulis ape. Adoi betul-betul bodoh aku nak buat benda alah ni. Along yang beria-ria sgt nak aku tulis. Hentam je la ye.
Semalam last day aku keje. Semalam gak aku dpt gaji. Semalam jugak la kiteorg shopping naik motor. Helmet kak Linda a.k.a kak sedara aku hilang semalam jugak pas balik dr shopping.
Yg bestnye penyamun sontot tu tau2 je kiteorg baru dpt gaji. Bijak-bijak. Helmet burok aku tak nak lak curi.
Last2 pinjam helmet sorg mamt yg bajet hero ni. Ari ni kena lg merempit pegi Melaka semata-mata nak pulangkan helmet pinjam tu.
Ingat dh bersara kerja, tak yah lah nak merempit lagi. Nyusahkan betol penyamun tu. Mmg tak selamat la dia pakai helmet curi tu. Silap2 accident tgh jalan. Mati katak.
Tu je kot. dgr citer result kuar ari ni. Takde pun. Lega jugak. Aku mimpi AJs sume dpt straight As. Masuk paper. Tajuk paper tu:
ARJUNA'S SIBLING GET STRAIGHT As IN THEIR SPM 2010
Perghh... Tersenyum-senyum aku dlm tido. Ok la, Tak de benda dah. Aku cau dlu.
Assalamualaikum....

Sunday, 27 February 2011

NASI LEMAK IJAU??

cakk!!
hehehehe..da macam takde blog sendiri je aku ni...sampai asyik nak merempat kat blog AJ's ni...*maaf*
hehehe..btw,aku nak sharin something la...
malam semalam aku sempat la msg ngan abg long korg~*mr capiq lerr*
hehehe..katany,dye baru lepas siap masak...

"masak??"


"masak ape tuu??"

pelik jugak aku pada mulanya..dye pandai masak ke??tercengang aku seketika..but wait..!!
kalau korang ingat dia yang masak nasik lemak ijau tu...korang memang salah...

"habis..dia masak apa je??"

tu la pada mulanya aku pun tertanya2 jugak..teringin nak tau..hebat sangat ke skill dye memasak..

"eh,u masak ape ek?"


"why?"


"ala..saje nak tau.."


"hehe..masak telur dadar je yunk.."

bhahaha...gila!mati2 aku ingat dia masak lauk sedap...rupa2nya...TELUR!!
hehe...then aku tanya la..takkan la makan telur dadar dengan nasik kosong kot..

"makan macam tu je..?sedap ke?"


"eh, takla..i makan dengan nasi lemak...kale ijau lagi tuu~"


hoh??terkejut beruk aku..ada ke nasi lemak colour ijau??


"ijau..??ape ke pelik sangat nasi lemak tuu?"


"entah...tapi dye kata ada campur pandan..i cube je la.."


"pelik...tapi sedap ke?"


"sedap.."

eee...pelik..kalau bagi kat aku soh rasa..memang sampai ke sudah aku taknak makan...huuu~macam poisonous...ngeri aku..buat2 kalau dye letakknya potassium cynade dalam tu...tak ke haru..*merepek je*

"berapa ringgit..??"


"1.20 je.."


"banyak ke ciput..??"


"ada la dalam 1 polistyrine..tapi betul sedap.."

aku pulak sampai ke hari ni terfikir2 macam mana la rupeny nasi lemak ijau tuu..ngee..^^
so pepagi lagi aku dah merayap2..blogging..kalau ada jodoh..jumpa lah aku dengan nasik lemak ijau tu..

"ahah!itu dia..."

terimas kepada cekcek sebab buat entry macam ni..huuhu..
kalau tak maunya aku kempunan nak tengok rupa nasi lemak ijau tu...
ha...ni cara2 nak buat nasi lemak ijau tu pulak..*i mean nasi lemak pandan*

NASI LEMAK PANDAN....
BAHAN-BAHANNYA...
  • 4 cawan beras basmathi...dicuci...direndam lebihkurang 1 - 2 jam...ditoskan
  • 6 cawan santan...( 400ml pati santan + air secukupnya untuk mendapatkan 6 cawan santan )
  • Garam dan gula secukup rasa...
  • 1 - 2 sudu kecil pandan emulco jenama Nona
  • 2 - 3 helai daun pandan dicuci dan dsimpulkan...
  • 1/2 inci halia dititik...
  • 1 - 2 ulas bawang putih dititik..

CARA-CARA PENYEDIAANNYA..
  • Masukkan beras basmathi kedalam periuk..
  • Garam...gula...dan juga pandan emulco dikacau sebati bersama santan...
  • Tuangkan santan kedalam periuk nasi yang berisi beras tadi...
  • Masaklah nasi bersama daun pandan yang telah disimpulkan sehingga masak....
  • Bila masak campurkan pulak halia dan bawang putih...biarkan nasi betul2 tanak ....
  • Setelah nasi dah cukup tanak barulah digemburkan.....siap dah.....
ermm..untuk korang yg takde watpe kat rumah n teringin nak cuba buat tu..sila2 kan lah ek..tp kalau dah siap nanti jangan lupa bagi sikit kat aku..hehe...^^
bagi aku, ni first time aku jumpa makanan macam ni...*sebab tu jakun sikit*
korang pulak?amacam?

Friday, 25 February 2011

Terror Typo Pertama~

bismillah,

assalamualaikum...

entry pertama untuk blog ini...
akhirnya wujud jugak blog ni..secara rasminya blog keempat anisah zahorin..

Rain Pictures, Images and Photos

hee~tadi petang hujan jugak..
oleh kerana izz anis ialah rain lover..jadi hujan yg turun memg bagi mood aku ceria mcm tapai yg segar tu...memg bagus pemilihan ragi yg digunakan... perasaan tapai sangat fresh dan energetic..niat konon nak modify blog ni...bhahaha~~doakan aku dapat edit sikit-sikit eh...kalau kome rajin tolongla modify blog nih~

err...ape nak kata lagi???har har har~~~xde idea laa...

oleh kerana aku adalah single but not available..huahuahuaha....

*gile gedik aku*


nikmati ni..10 petanda dia jodoh kita!

1.bersahaja
2.senang bersama
3.terima kita seadanya
4.sentiasa jujur
5.saling percaya
6.senang bekerjasama
7.memahami diri
8.tampilkan kelemahan
9.kata hati
10.solat istikharah dan tawakkal.

(credits to iluv islam)

sila jalankan pemerhatian di atas kepada calon-calon abang long,abang ngah,abang lang,abang uda,abang teh,abang cik dan abang su...(ada ke abg su???bukan busu je?? aaaa entah..lantak arr...)

dah..sebelum aku tergedik mcm org gilerr...baik aku stop...

ape???aku gile gedik??? tak heran!!! wekkk~~

akhir kata..adik-adik,abang kakak dan saudara-saudari sekalian...bahawasanya rahsia Allah itu indah... moga-moga rahsia Allah menjadi kebahagiaan kepada kita..tak kisah la dari segi jodoh, kerjaya dan masa depan kita...selalula berdoa..

spm dah nak keluar..kome kome takut tak???aku takut gilerr..everyday rasa mcm makin byk je butterflies terbang dlm perut aku...uncomfortable betul...aku tau korg pun seram gila nak mati kan?? konon depan org lain mcm cool je..padahal perut dah kecut semacam..

semoga kita dapat yg terbaik..amin~
terror typo..
~izz anis~

YES..!!HAJAT DI HATI SUDAHPUN TERTUNAI..

 
bismillah...^^
assalamualaikum semua..
along in the house..

sekarang aku dah boleh tarik nafas lega..hajat dah kesampaian la katakan..hehehe..
mana taknya..selama ni aku pening fikir..apa cara yang paling mudah untuk AJ's berhubung n secara tak langsung berkongsi info tentang kehidupan masing2..

fikir punya fikir tetiba aku teringat..adel!!

"eh apa kata kita buat blog macam geng ketupat tu..tp blog kita takde la macam diorang yang ala2 ngumpat tu.."


"buat blog..??"


"memang bagus idea tu..tapi...."

alkisah..
dulu memang la dila ada sarankan untuk kitorang buat blog..sebab tu cuma satu2nya jalan penyelesaian untuk segala kerumitan selama ini..mana taknye..kalau kat fb,bebudak ni ada yg kejap2 deactivate sebab takut pelajaran terganggu..
ermm...memang aku tak nafikan..fb memang melalaikan..lagi2 untuk student...bagi yang boleh kawal diri..benda tu memang la bukan satu masalah...tapi bagi sesape yang senang tergoda tuu??
haa...ada sesiapa yang boleh jawab??
bagi aku,fb memang bagus..memudahkan kita untuk keep in touch dengan kawan2 lama..tapi...*sigh*


leceh la..lagi2 sekarang ni aku,jongs n zaty malas nak bukak chatbox bila on9...my god~
then,macam mana masing2 nak keep in touch??
sebab tu la aku terfikir tentang cadangan yang dila pernah bagi dulu tu(tahun lepas)...cadangan tu memang bagus..tapi mengenangkan masing2 sibuk...tahun spm lah katakan...then,bila  masa yang nak update blog??
haish...macam2 betul masalah..!!kusut2...

lepas spm pulak masing2 dah bawak haluan masing2..maklumlah dah habis sekolah la katakan...
ada yang kerja,study,dok umah tanam anggur...malahan yang dok tunggu buah mangga masak pun ade..huhu..
tertunda lagi rancangan ni...*sigh*

tapi lately,aku dok semeja dengan jongs n adel then bincang pasal benda yang asyik tertunda ni...
sebabnya aku rasa kalau ditangguhkan jugak..sampai bila lagi blog ni nak wujud...
apa2 pun,sebelum masing2 sambung study...aku nak blog ni siap..
pastu,aku dah tak kesah dah kalau ada antara AJ's yang nak deactivate fb or tutup terus account...
sebabnya tempat ni dah wujud..yeay!!


tapi aku harap sangat kerjasama semua untuk terus update ini blog...tak kesah la nak tulis pasal apa..janji korang menulis just to let me know that u're still alive~
btw,blogging is not a crime..tak melalaikan pun...^^

till then,
assalamualaikum..^^


p/s 
adel,ko memang xley blah..kitorang blom siap modify lagi ini blog ko dah publish satu entry dulu ek??besar betul mandat budak ni...bhahaha..!!

with love,
-aienzell-

my 1'st entry~

1'st time jdi blogger len mcm je rse..slaloo bce blog org..tbe2 kna tulis sndiri~kjap2 blank tgk bnda ni...x tau ape nk bwat..hentam je r kn~bkn pm m'sia or 2pm(my bias) nk bce~

DEELA~