Wednesday, 30 March 2011

TO MY BELOVED SISTERS...


dengar dan hayati..
gemersik nada seorang perindu sebuah memori...
subuh yang sepi...
hanya bunyian alam yang melatari hari..
diam..beku tanpa kata..
kedinginan embun pagi menggamit sebuah memori..
memori indah yang tidak kenal erti sepi...
ahh...pantas sungguh waktu berlari...
dalam kesamaran waktu...
terlayar sebuah memori indah...
menjadi pengubat hati dikala jemu..
sungguh aku rindu...
rindu akan kamu....
rindu akan kita....
rindu akan setiap masa-masa indah yang kita kongsi bersama..
bergurau senda menghalau segala kekusutan yang beraja di  minda..
kau pengubat dikala sunyi...
penawar duka yang beraja dihati..
namun kini harus aku fahami..
memori itu tidak harus kembali..
hanya akan menambah kepiluan yang beraja di hati..
aku layu dalam pilu..
kembali ke alam nyata..
potret kenangan itu kutatap sayu...
terlayar kenangan di ruang rindu...
menghambat aku ke ruang waktu..
hatta..
tatkala tersedar dari mimpi..
aku sudah jauh ketinggalan..
bangkit untuk terus berlari..
bangun untuk berdiri sama tinggi..
lalu bingkisan memori itu kulipat kemas di minda...
ku simpan dan ku pelihara..
sebagai tanda kenang-kenangan kita bersama...


nukilan rasa tatkala dinihari..
-along-

Monday, 28 March 2011

Hei Sayang!

bismillah,
assalam aj's.. kak ngah in the house yooo!!

so how's life? selepas result keluar...not a legend for spm ey....
overall aj's punya result ok dan biasa je...Acik dgn Usu dapat A banyak drpd kami.huuu~
it's okay..long way to go..so much more to grab, need overload focus, 500% struggle okeyh! overboard passion needed..no rampant courses and make wise choice..


"dare yourself to dream and dare yourself to fulfill it! lepas tu doa banyak2..amalan jgn tinggal"

orang kata matriks susah..matriks kalau tak dapat pointer tinggi abis la kau... aku baca khairul punya belog tadi sure aku menyumpah! aku dah berkobar-kobar nak buat matriks 4flat dia menakut-nakutkan aku konon-konon kalau masuk matriks nih byk dugaan banding budak stpm and foundation.. pastu nak sambung memana mcm susah..wekkk!! aku tak perlukan condemnation or fikiran yg tak supportive mcm kau bro!

so apa lagi yg kamu apply humans...for me..
matriks = tangkak,melaka,n.9
maktab = bahasa inggeris sk,masalah pendengaran
upu = asasi sains hayat,asasi sains fizikal,asasi bahasa inggeris, dip sains pertanian yo!
ikbn/poli = masakan barat,pastri,rekabentuk
spa = not yet open
ppum = will open
mas engine = will ask uncle about this.*maybe he can help me. wink~*

actually aku xnampak masa depan aku buat engine..pada aku kalau buat engine dekat UTP dgn overseas je yg boleh pakai..mengenai Mas Engine tu aku tak pasti..sama ada aku perlu apply untuk Mas Academy or diaorg suruh aku sambung kat MIAT dulu..but it worth a try kan? kalau under MAS dah sah-sah aku akan dapat kerja bawah MAS. Olalala....apapun aku taktau lagi nak tanya pak long atau tak pasal ni..

hella...aku nak sangat buat International Baccalaureate...tapi takde rezeki..nak mohon pun tak layak! pathetic jer bunyi nya..

sekarang aku rasa lega je bila ramai yg MIA... sebab kalau diaorg ada mesti kecoh2 nak tau apa result aku...dahla malu...dulu upsr n pmr straight a's...kena marah lagi...nasib baik ada yg nak pujuk..ada yg nak bg smgt!

okey..cukupla..kepada aj's....jom study sama tempat dgn kak ngah...coz I promise to take care kamoo semua..dan takkan biar kamu main-main lagi...usaha bersama..doa bersama..berjaya bersama..

p/s: ada hikmahnya gagal sekarang....maknanya kena sedar diri...

err....ada masa baca entry nih kat blog lagi satu!


Terror typO
~Izz Anis~

I'm fabulous in my own way..
I'm pathetic because of my 100% foolness..
I'm a girl like this..Just live-Never Regret humans!

Tuesday, 22 March 2011

APA KATA KITA RELEASE TENSION SIKIT..AGREE??

tarikh result spm kita keluar...tinggal esok je...!!!*gulp*
haish...aku dah start kecut perut sejak semalam...
tangan & kaki aku dah start sejuk dari pagi tadi....
rasa macam dah nak mampus pun ade..*opps..terlebih sudah..*
serious aku cuak...memang cuak yang tak boleh dibuat main....
dalam perut aku ni bukan macam ada rama2 beterbangan...
tapi dah macam ada panda main lawan2 gusti sumo....
nafas dah tak tak boleh diatur lagi dah...satu persatu macam helaan yang selalu aku buat...
jantung aku??jangan cakap la...
kalau buatan manusia..dah lama dah tanggal sebab dah tak ikut tempo yang asal...

YA ALLAH...AKU SERIOUS CUAK...!!!!

siapa ada barbiturate...??kalau ada..bak sini sikit....aku dah nak terbuntah ni sebab cuak sangat nak ambik result....ala...

"somebody...tulun..!!tulun...!!"

btw,aku jumpa video ni...*tukar tune sikit*

video

ingat lagi last day sekolah??biel dapat ambik gambar berdua dengan yellow...haish..bahagianya dia...sampai berjoget2....walaupun video ni nampak ala2 gedik...*mmg pun*

ok...masing2 dah release tension dah??
sambung balik cerita tadi...esok kalau takut sangat nak ambik result...korang boleh...
semak keputusan korang dengan menggunakan sms...

caranya mudah...
type SPM SEMAK <NO IC> <NO ANGKA GILIRAN> then sms ke 15888...

for further information...click here

p/s : i pray the best for all of us...amin...

till then...
assalamualaikum....

Monday, 21 March 2011

kami sudah mau ambek result~

salam~
ak skunk dh mlas nk pikir psal blaja keta agi..org tgh kecut pewot tggu result..org laen asyik tnye je biler nk gi ssdc..ari rbu ni rmai ler bdk2 ex form 5 dtg skola..ak tlis entry ni sbb nk tnyer korunk mcm mner korunk nk gi ambek result?? prgi ngn parents or x..lastly, kul brape..itu je yg ak nk tnyer~

da writer,
deela~

Tuesday, 15 March 2011

SHUT..!!TELL ME GIRLS~

aku penat la rasa macam orang mabuk ni...
so tell me yaww..kenapa gua boleh jadi gini...
apa sebabnya..??
argghh~~
tension...!!
takde angin..takde ribut...
tetibe jadi macam ni....alah..kalah orang mabuk darat..
celik2 mata je kepala aku ni berat yang amat...
mata ni macam berpinar je...
tekak aku meloya semacam...
adoh....cecite2...??
adakah ini petanda??
betul ke apa yang mak gua cakap tu...!!
s**t..!!aku tak ready untuk terima hakikat ini..!!
TIDAKKKKKKK....!!!

Saturday, 12 March 2011

Rahsia Personaliti Mengikut Warna

If your birthday is between.... 

Birthday Color

> > December 23rd ~ January 1st = Red
 
> > January 2nd ~ January 11th = Orange
 
> > January 12th ~ January 24th = Yellow

> > January 25th ~ February 3rd = Pink

> > February 4th ~ February 8th = Blue

> > February 9th ~ February 18th = Green

> > February 19th ~ February 28th = Brown

> > February 1st ~ March 10th = Aqua

> > March 11th ~ March 20th = Lime

> > March 21st = Black

> > March 22nd ~ March 31st = Purple

> > April 1st ~ April 10th = Navy

> > A
pril 11th ~ April 20th= Silver
 
> > April 21st ~ April 30th = White

> > May 2st ~ May 14th = Blue

> > May 15th ~ May 24th = Gold

> > May 25th ~ June 3rd = Cream

> > June 4th ~ June 13th = Grey

> > June 14th ~ June 23rd = Maroon

> > June 24th = Grey

> > June 25th ~ July 4th = Red

> > July 5th ~ July 14th = Orange

> > July 15th ~ July 25th = Yellow

> > July 26th ~ August 4th = Pink

> > August 5th ~ August 13th = Blue

> > August 14th ~ August 23rd = Green

> > August 24th ~ September 2nd = Brown
 
> > September 3rd ~ September 12th = Aqua

> > September 13th ~ September 22nd = Lime

> > September 23rd = Olive

> > September 24th ~October 3rd = Purple

> > October 4th ~ October 13th = Navy

> > October 14th ~ October 23rd = Silver

> > October 24th ~November 11th = White

> > November 12th ~ November 21st = Gold

> > November22nd ~ December 1st = Cream

> > December 2nd ~ December 11th = Grey

> > December 12th~ December 21st = Maroon

> > December 22nd = Teal



-----------------------------*RED*----------------------------

You are the cute and lovable type. You are picky but always in love...and
likes being loved. Fresh and cheerful, but can be "moody" at times. Capable
with people, nice, soft and they can love you for the way you are. Likes
people who are easy to talk to and can make you feel comfortable.



---------------------------*CREAM*---------------------------

Competitive and sportive. Don't like losing and always cheerful! You are
trustworthy, and very out going. You choose love carefully and don't fall
in love easily. But once you find the right one, you don't let go for a
long long time.



------------------------*TEAL*------------------------

You are mostly interested in your looks and have high standards in picking
love. You think and make a solution precisely and hardly make stupid
mistakes. You like to lead and is easy for you to make new friends.


-------------------------*GREY*--------------------------

You are attractive, and active. You never hide your feelings and express
everything that's inside. But can be selfish at times. You want to be
noticed, and don't like to be treated unequally. You can brighten up
people's day. You know what to say at the right time, and you have a good
sense of humour.



-------------------------*GREEN*-------------------------

You get along well with new people. You are not really a shy person, but
sometimes you can hurt people's feelings by your words...You like to be
loved and noticed by your lover, but mostly you are single waiting for the
right person.



-------------------------*GOLD*--------------------------

You know what's right and what's wrong for you. You are cheerful and out
going. It's hard for you to find the one you want, but once you find the
right person, you won't be able to fall in love again for a long time.


---------------------------*PINK*---------------------------

You are always trying your best in everything, and like to help and care
for other people. But you are not easily satisfied. You have negative
thoughts, and you look for the sort of romantic love only found in
fairytales.



---------------------------*YELLOW*---------------------------

You are sweet and innocent. Trusted by many people, and have a strong
leadership role in relationships. You make good decisions and make the
right choices at the right time. You dream of a romantic relationship.


--------------------------*MAROON*-------------------------

You are intellegent, and know what's right. You like to make things go your
way, which can sometimes cause trouble for not thinking about other
people's feelings. But you can be patient when it comes to love... Once you
get a hold of the right person, it's hard for you to find a better love.

-------------------------*ORANGE*---------------------------

You are responsible for your own actions, and you know how to treat people.
You always have goals you look towards, and are competitive. When it comes
to friendships, you find it hard to trust someone, but once you find the
right friend, you trust them for ever.



----------------------------*PURPLE*--------------------------

You are mysterious, never selfish and get interested in things easily. Your
day can be sad or happy depending on your mood. You are popular between
friends but you can act stupid at times, and forget things easily. You go
for people who are trustworthy.


-----------------------------*LIME*-----------------------------

You are calm, but easily stressed out. You get jelous easily, and complain
over little things. You can't get stuck into one thing,but you have a
capable personality for everyone to trust you and like you.


--------------------------*SILVER*----------------------------

You are imaginative and shy, but you like trying new things. You like to
challenge yourself. You learn things easily, and like "Hard to get". Your
love life is usually hard and confusing.



---------------------------*BLACK*----------------------------

You are challenging, and have the "guts". But you don't like changes in
your life. And once you make a decision, you keep it that way for a long
time. Your love life is also challenging, and different.


--------------------------*OLIVE*----------------------------

You are warm and light hearted. You seem to flow well with friends and
family. You don't like violence and know what's right. You are kind and
cheerful and don't envy other people easily.


---------------------------*BROWN*---------------------------

You are active and sportive. It's hard for other people to get close to
you, but you fall in love easily. But once you find out you can't get
something, you give up and let go easily as well.



---------------------------*BLUE*---------------------------

You have low self-esteem and are very picky. You are artistic and like to
fall in love, but you let your love pass by, by loving with your mind, not
your heart.



---------------------------*NAVY*-------------------------

You are attractive, and love your life. You have a strong feeling towards
everything and are very easily distracted. Once you get angry at someone,
its hard for you to forgive them.


---------------------------*WHITE*-------------------------

You dream and have goals in your life. You get jealous easily and you don't
react to things easily. You are different and sometimes thought of highly
by others.


---------------------------*AQUA*-------------------------

Your feelings change suddenly and easily. You are always lonley, and like
travelling. You are truthful, but listen and believe other people too
easily. It's hard to find love for you, and get lost in love easily.
Sometimes you also get hurt by love.

Imsomnia

bismillah..

hype humans! sekarang jam menunjukkan pukul 5.37 pagi... dan mata aku still xdapat lelap.. fikiran pun dah melayang entah ke mana.... macam2 dah aku buat...kemas rumah..kemas bilik..siapkan sikit paper work mak aku...godek-godek handphone...

spm dah nak keluar...23 mac eh?? cuak gila...tapi dah sedia..layan~

result spm kita!

mengikut link yg si shauqi post kat facebook...

Thursday, 10 March 2011

Aku Nak Pindah Rumah Wei...

Assalamualaikum..
Takde benda aku nak gitau pun sebenarnye..Hari-hari aku buat benda yg same..Pagi bgn, mandi, kemas umah, masak nasi, lipat baju, online..Rutin harian aku ye kwn-kwn..Tp ok la..Takyah lg nak kena bgn pg-pg nak pegi keje..Almaklumlah, dreba aku mase aku keje dulu mmg menepati mase..Tepat pukul 8 mmg dah terpacak dpn pintu umah..Nasiblah dreba aku tu bos aku..kalau tak mmg dah kena sembur laa..Bukak kedai kul 10 tp sampai kedai sejam setengah lebih awal..Kan lebih afdal kalau aku membungkang mase lebih sejam setengah tu.
Cukup la psl keje yg dah lepas tu..Sekarang nak ckp psl title aku buat tu..Kwn-kwn, aku nak pindah dlm bulan 3 ni..Hari sabtu ni brg-brg akn diangkut dr rumah lame ke rumah baru..Hehe..
Sesape nak ambik bahagian dlm upacara angkut-mengangkut brg ni, dtglah rumah aku kat Taman Kesang Damai ye.. Aku pindh dkt dgn kampung aku.. Kite still boleh jumpe lg.. Selama ni aku pun tak tau kat mane..Tak penah ambik tau pun.. Ayah aku ckp kat Gubah.. Dekat dgn Pekan Nyalas.. Alaa, dalam area-area Jasin jugak.. Dtg-dtglah jenguk aku kat sane tau..
Oklah, nak cau..Keje lipat baju tak abis lg..Kang ibu aku balik, aku yg kena lipat kang..
Assalamualaikum..

Saturday, 5 March 2011

SENYUM BUKAN TANDA SUKA..DIAM BUKAN TANDA SETUJU..


diam dan hayati...
setiap patah kata yang penuh dengan seribu makna...
alhamdulillah..aku masih boleh menghirup udara segar di bumi Allah nan indah..
aku masih mampu bernafas walaupun dalam kepayahan...
alhamdulillah..aku masih punya Allah..yang sentiasa menemaniku bila2 masa...
alhamdulillah..aku masih punya pancaindera...
aku masih mampu melihat..mendengar..merasa..serta berbicara..
andai satu waktu nanti..segala nikmat yang diberi diambil semula...
aku redha..
akan ku telan segalanya walaupun perit yang terasa itu sangat terasa..
walaupun kian mencengkam dan memamah jiwa...
kerna aku tau..semua yang ada padaku hari ini adalah milik-NYA yang esa..
walau aku kehilangan segalanya..wang..harta mahupun nyawa..
aku redha..kerna aku tahu Allah itu ada...


mungkin selama ini aku alpa..leka dengan nikmat dunia..
segala cubaan yang melanda itu merupakan hadiah yang terindah dari Allah..
insyallah...ada hikmah yang tersembunyi disebalik setiap kesusahan yang diberi...
setiap titis air mata yang menitis dari tubir mata..akan menjadi kekuatan yang nyata..
tabah dalam mengharungi hidup yang penuh dengan liku...ranjau yang penuh dengan duri..
allah tidak akan pernah memberi ujian yang tidak mampu diselesaikan oleh hambanya sendiri...
ujian itu penghapus dosa...insyallah...
jangan sesekali menyalahkan takdir...redha atas ketentuannya...
ingat..allah itu maha penyayang..
mohon pertolongan darinya...allah itu maha mendengar...
cubaan itu tandanya sayang...kasih sayang yang allah turunkan buat hambanya...


life is aint no waltz...
cubaan yang diturunkan itu bermaksud peringatan daripada allah kepada hambanya...
hidup di dunia ini bukan untuk selamanya...
kesenangan yang dimiliki di dunia ini bukannya berpanjagan...
ingat allah..insyallah...syurga menanti...
bersyukur kerana allah masih sayang pada kita...
bersyukur kerana kita masih mendapat hidayahnya...
BERSYUKUR KERANA ALLAH ITU ADA..

Wednesday, 2 March 2011

Cool Yang di buat-buat.

bismillah..

angah menulis balik hari ni..wee~~
kau tau tak..aku sekarang dah jadi haiwan berdarah sejuk mcm si froggie tu? (myn)..whooshh...
orang kat rumah ni semua tengok aku macam rileks padahal dalam hati..Ya Allah..hanya Allah je yg tahu...tak tenteram yang amat..gila mendebarkan...rasa macam perut aku macam pantai Haeundae yg dilanda tidal wave...berkecamuk..anxiety yang tak boleh dibuat main..

Scared Kitty Pictures, Images and Photos

Jari jemari aku dah menggigil- gigil je...
habis bangs aku kena tarik-tarik dek tangan aku yg nerves babun nih..
tetibe je suhu badan aku menurun...jongs yang poyo dah hilang...
anisah zahorin yang selalunya tak amik port pasal byk benda tiba-tiba hilang kata-kata...lenyap dah semua keyakinan dan keazaman yang biasa...muka selamba badak dah terbang jauh dah..cuma muka cuak macam terpaksa buat bunjee jumping je yg ada....dan izz anis yg berani dan sentiasa cool ketika menaip di mana-mana nampaknya dah tak terkawal...jari dah tak ikut fikiran..apa yg mampu ku fikir terus aku taip...waklu..gua takde double or triple personality...tapi yg pasti aku versi sekarang dah gila  CUAK!!!SILA PERCAYA HOMO-FURIOUS-SAPIENS~

bm       ~ harap-harap takde slack.
english  ~ kalau tak dapat A+ gila meraung dowh.
agama   ~yg ni aku harap dapat A weyh..tak kisahla A apa pun.
m.mod  ~ini pun harap-harap ok macam biasa.
sejarah  ~moga-moga dapat gred terbaik.
biology  ~aku nak A so badly..
chemist  ~semoga apa yg aku jwb tu mencukupi.
fizik      ~I'll be satisfy if incek abu kassim prediction become true.
add.m   ~Ya Allah....moga-moga kau berikanlah yang terbaik..aku tak mahu kalah ya Allah..

Semoga Allah berikan kita yang terbaik terutamanya aj's semua..

p/s: acik..angah harap mimpi kau masin....walaupun aku suka manis...err manis pun ok kot..

Terror Typo~
izz anis

Tuesday, 1 March 2011

bersama encek jpj~

salam~
title entry eden kli ni...bce kt atas eh~dh bce??dh bce blom??blom??bce ler~ini bkn citer chenta eden ngn encek jpj tau..jgn slah sngke~ekcelly ari ni eden ader test jpj..kul 7.50 pgi dh trpacak kt ssdc tu..kul 9 lbih bru 2 encek jpj dtg..nme diowg biarlh family diowg je yg tau eh~x de kna mngena ngn kiter..kcuali klau kiter suker ank diowg bru ler ambek tau nma bapak diowg kn..??back 2 da title~rmai giler org kt ssdc, dh ler kna tggu kt tepi kantin tu..punyer lah sesak~lalu eden n kwn eden lari2 anak ke kntin..tbe2 encek jpj tu pown ikut kitowg gi kntin..rpenyer diowg nk mkn..eden pun dok meja sblah..bisik2 ngn kwn ckp klau nk tggu jpj nk mncekik kul brape nk start..dh tmbah dosa eden pgi2 buta ni..lpas diowg dh mmenuhkn perut lalu test pun dimulakan~(cantek bahse ak)..punyer le nervous tpi blagak kool sbb dtg ngn kwan mne bleh klah..bile time ak mngkin encek jpj dh pnat kot..die mnjerit nma ak..siti nur adila!!!!!!!!!!!!!(trkejut i)..ak pun angkt tgn~mula~dia ckp, bkn aku..alhamdulillah, lulus gak aku~lpas ni nk practice keta plak~nisa, bwat same2 tau~

yg mnulis,
deela da write~~

p/s:no pic or paragraph..(x kreatif)^^